Nebezpečný vir ANATSA napadající mobilní telefony Android

Nebezpečný vir ANATSA napadající mobilní telefony Android

Na konci roku 2023 se přidal mezi nové hrozby pro zařízení ANDROID škodlivý kód Spy.Banker.BUL. Prostřednictvím tohoto škodlivého kódu útočníci šíří bankovní malware Anatsa. Jakmile Anatsa napadne chytrý telefon, zaměří se na bankovní aplikace.

Útočníci vydávají nebezpečné aplikace se škodlivým kódem za nástroje pro čtení dokumentů v PDF, QR kód skenery, Adobe Illustrator aplikaci anebo aplikace na cvičení.

Poté co jste si jej nainstalovali do svého zařízení, tak si aplikace zažádá o externí soubor, z kterého následně stáhne malware (škodlivá aplikace nebo kód, který poškozuje zařízení), který se například může maskovat za přídavné balíčky pro Adobe Illustrator.

Malware poté zneužije ukradené informace k vykradení vašeho bankovního účtu, pomocí přístupu k bankovní aplikaci přímo přes telefon bez vašeho vědomí. Banky ve většině případů nemají, jak zjistit, že se jedná o útočníky, a ne o legitimní transakce. Vaše peníze poté útočníci použijí ke koupi kryptoměn, které nejsou dohledatelné. Nové verze malwaru mohou dokonce obejít dvoufázové ověřování 2FA.

 Jak se bránit?

  1. Maximální opatrnost při stahování aplikací, a to i z legitimních zdrojů, Google play automaticky neznamená bezpečnou aplikaci (Google play obsahuje zhruba 3 milionů aplikací díky toho je téměř nemožné pro Google kontrolovat každou, zda je bezpečná)
  2. Pořídit si kvalitní antimalware ochranu. Jako například Bitdefender Mobile security.

Bitdefender Mobile security pro Android

Doporučujeme produkt společnosti Bitdefender, který dlouhodobě patří mezi ty nejlepší antivirová řešení, která jsou na trhu.

Bitdefender Mobile Vám může nabídnout například:

  • Ochrana prohlížení webu – Systém proti phishingu skenuje webové stránky a varuje, když narazíte na podvodné stránky.
  • Ochrana osobních údajů účtu – Ochrana osobních údajů účtu upozorní, když jsou citlivá data ohrožena, a umožní podniknout kroky v závislosti na jejich stavu.
  • Rychlý a lehký - Bitdefender Mobile Security je jak silný proti malwaru, tak ale i nenáročný na zdroje telefonu.
  • Ochrana proti krádeží - S Bitdefender Anti-Theft lze vzdáleně lokalizovat, uzamknout, vymazat nebo poslat zprávu do zařízení v případě ztráty nebo krádeže.
  • Bitdefender VPN - Chrání online přítomnost šifrováním veškerého internetového provozu. Zahrnuje až 200 MB šifrovaného přenosu za den. (Lze si dokoupit VPN premium s neomezeným přenosem a možností si zvolit lokalitu VPN)
  • Spořič baterie a výkonu – Poskytuje nejúčinnější ochranu před malwarem, v kombinaci s efektivní správou napájení. Nevyčerpává prostředky zařízení a výdrž baterie zůstává prakticky nedotčena.
  • Zámek aplikace – App Lock chrání nejcitlivější aplikace, takže si nikdo nemůže hrát s vašimi nastaveními nebo soukromými informacemi.

Systémové požadavky:

  1. Operačníá systém: Androiod 4.1 nebo novější
  2. Aktivní připojení k internetu

Chraňte se před nebezpečnými viry

Kontaktujte nás emailem obchod@eabm.cz, nebo telefonicky na 777 027 509 a my Vám připravíme nabídku antiviru na míru.

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
František Fajna | 24. duben 2024

Každá tiskárna si zaslouží být v nejlepší formě. Tu můžete zajistit renovovanými tonery, které nejenže šetří peníze, ale i životní prostředí.

František Fajna | 16. duben 2024

Potřebujete nový web? Váš starý web už je přeci jen příliš starý? Neumí to, co aktuálně potřebujete? Nefunguje vám komunikace s dodavatelem původního webu a chcete to změnit?

František Fajna | 9. duben 2024

Potřebujete notebook pro práci, školní počítač pro děti nebo zařízení pro celou rodinu? V naší nabídce naleznete široký výběr kvalitních produktů za skvělé ceny.