Novinky v Microsoft Teams [září 2023]

Novinky v Microsoft Teams [září 2023]

V září Microsoft rozšířil možnosti Microsoft Teams o jednodušší možnost spolupráce napříč různými tenanty. Díky tomu budete moci lépe spolupracovat s dalšími týmy Vašich partnerů či klientů. Kromě toho se v září vylepšily další funkce Microsoft Teams.

Nahrávání webminářů na vyžádání

Po skončení webináře mohou organizátoři zveřejnit videozáznam a automaticky poslat účastníkům e-mail s odkazem na sledování videa. Zveřejněné video bude umístěno na stránce online události. Záznam lze zveřejnit i v sekci nahrávek v rámci nastavení a správy webináře.

mtnewsimg

Vytvoření až 1 000 kanálů na tým

Nyní můžete v nových i stávajících týmech vytvořit až 1 000 standardních nebo sdílených kanálů. To umožňuje týmu mít kanál pro každý projekt nebo téma bez obav z nedostatku místa nebo ze správy dalšího týmu pro stejnou pracovní skupinu.

Přístup hostů do Teamu

Microsoft rozšířil stávající funkce přístupu pro hosty a umožňuje jim účastnit se bohaté spolupráce v chatu, schůzkách, kanálech a týmech mezi nájemci napříč různými tenanty společnosti Microsoft. Hosté se mohou účastnit kompletní spolupráce včetně audia/videa, sdílení obrazovky, sdílení souborů a chatu 1:1 i 1:mnoho. Správci mohou vytvořit důvěryhodnost mezi nájemci a napříč tenanty Microsoft prostřednictvím nastavení Entra B2B a Cross Tenant Access Settings.

Schůzky ověřené napříč tenanty

Nyní se můžete připojit ke schůzce hostované v jiném tenantu společnosti Microsoft, zatímco jste přihlášeni ke svému účtu - není nutné přepínání tenantů. Při zahájení schůzky hostitel ověří totožnost účastníků. Můžete si být jisti, že účastníci schůzky nemají přístup k jiným datům z hostitelského tenantu.

Formátování textu v úlohách

V úkolech Plánovače (Planner) v Microsoft Teams jsou nyní k dispozici bohaté textové poznámky. Do pole pro poznámky můžete vložit formátovaný obsah a používat běžné klávesové zkratky pro formátování, například CTRL+B pro ztučnění textu.

mtnewsimg

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).