Microsoft Teams – jak efektivně pracovat v týmu nebo učit ONLINE

Microsoft Teams – jak efektivně pracovat v týmu nebo učit ONLINE

Všichni známe a dlouhodobě používáme aplikaci Skype, určený jak pro soukromou, tak firemní komunikaci. Společnost Microsoft ovšem aplikaci Skype postupně nahrazuje novou a skvělou aplikací Microsoft Teams, která přináší spoustu dalších funkcí a nástrojů, jež zvýší efektivitu Vašeho firemního týmu. Pozvěte všechny spolupracovníky nebo žáky na chat, schůzku nebo hovor a spolupracujte prostřednictvím jediného místa bez ohledu na to, kde právě jste. Aplikaci je možné používat zdarma nebo společně s produkty Microsoft 365, kdy získáte další výhody společné práce. Aplikace je také skvělá a velmi jednoduchá pro online výuku ve školách.

  • Chatujte odkudkoli
    Podělte se o své názory a vyjádřete svou osobnost. Posílejte GIFy, nálepky a emoji ve skupinových chatech i individuálních konverzacích.
  • Sejděte se, ať jste kdekoli
    Stisknutím jednoho tlačítka okamžitě přejdete ze skupinového chatu do videokonference. Ať už má tým 10, nebo 10 000 členů, může se sejít na jednom místě, a to bez ohledu na to, z kolika míst se připojí.
  • Volejte odkudkoli
    Už nebudete muset vykřikovat: „Kdo nám tady přibyl?“ Eliminujte stres při konferenčních hovorech díky volání přes MS Teams a funkcím Telefonní systém, Volací plán nebo Přímé směrování.
  • Spolupracujte odkudkoli
    Už nikdy se nebudete muset pouštět do horečnatého vyhledávání souborů. V MS Teams můžete v reálném čase otevírat, sdílet a upravovat dokumenty z Wordu, Excelu, i z Powerpointu.
  • Online schůzky
    Pořádejte audiokonference, videokonference a webové konference s kýmkoli. Získejte funkce, jako je podpora plánování, pořizování poznámek ze schůzek, sdílení obrazovky, nahrávání schůzek a zasílání rychlých zpráv.
  • Živé události
    Jakákoli setkání můžete pořádat jako živé události – velké schůzky, webináře, celofiremní akce a prezentace, na které můžete pozvat až 10 000 účastníků z vaší organizace i mimo ni – pomocí funkce pro živé události v Teams.
  • Audiokonference
    Umožněte uživatelům připojovat se ke schůzkám na cestách pomocí globálního čísla pro vytáčené připojení nebo se navzájem přímo kontaktovat. Potřebují k tomu jenom mobilní zařízení a Teams.

 

Klíčové rozdíly mezi placenou verzí a verzí zadarmo 

 Microsoft Teams zdarmaMicrosoft Teams
Vlastnosti    
Maximální počet členů 500 000 za organizaci Potenciálně neomezeno s podnikovou licencí
Úložiště souborů 2 GB/uživatel a 10 GB sdíleného úložiště 1 TB/uživatel
Přístup pro hosty
zaškrtnutí
zaškrtnutí
1:1 a seskupení online audio a video hovorů
zaškrtnutí
zaškrtnutí
Schůzky kanálu
zaškrtnutí
zaškrtnutí
Sdílení obrazovky
zaškrtnutí
zaškrtnutí
Plánované schůzky
zaškrtnutí
zaškrtnutí
Záznam schůzky  
zaškrtnutí
K dispozici v Microsoft Streamu
Telefonní hovory a audiokonference  
zaškrtnutí
Správa    
Nástroje pro správu uživatelů a aplikací  
zaškrtnutí
Sestavy využívání služeb Microsoft 365  
zaškrtnutí
Smlouva SLA s 99,9% finanční dostupností  
zaškrtnutí
Konfigurovatelné uživatelské nastavení a zásady  
zaškrtnutí

 

Jak pracovat s Microsoft Teams z pohledu zaměstnance

Jak pracovat s Microsoft Teams z pohledu učitele

 

Microsoft Teams můžete stahovat zde:
https://www.microsoft.com/cs-cz/microsoft-365/microsoft-teams/group-chat-software

 

Spojte síly s našimi experty, Microsoft Teams a dosáhněte na vyšší příčky.

Poradíme Vám s nasazením, používáním a případně i licencováním. Kontaktujte nás na 777 027 509 nebo emailem na obchod@eabm.cz

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).