Pomůžeme Vám s Windows 7

Pomůžeme Vám s Windows 7

O ukončení podpory Windows 7 ze strany Microsoftu jsme Vás aktivně informovali již od září loňského roku. Nyní je již však nutné začít aktivně řešit, co si s Windows 7 počít, jelikož bez bezpečnostních aktualizací se vystavujete nemalým bezpečnostním hrozbám, jež Vám mohou způsobit obrovské problémy a ztráty.

Konec bezpečnostních aktualizací

Určitě se nemusíte bát, že hned 15. 1. 2020 se stane Váš počítač zcela zranitelný a Vaše data budou v nebezpečí. Microsoft pouze na nově nalezené bezpečnostní chyby nebude vydávat aktualizace a hackeři je mohou následně zneužít. Kvalitní antivir s dobrým vlastním firewallem Vám s ochranou pomůže a dokáže zamezit i spoustě nových útoků.

Doporučujeme: Antivirové řešení společnosti ESET.

Do kdy se Windows 7 “zbavit”?

Firemní uživatelé by neměli používat počítače s Windows 7 po 14. 1. 2020. Popřípadě je nahradit do konce ledna. Nejpozději. Domácím uživatelům také doporučujeme zbavit se Windows 7 v co nejkratší době. Nejzazším termínem by pak měli být letní prázdniny (tj. do 6 měsíců od ukončení podpory).

Pomůžeme Vám vyřešit Windows 7

Naši technici jsou připraveni Vám zdarma analyzovat počítač a navrhnout pro Vás nejlepší řešení jakými můžou být:

  • Upgrade na Windows 10
    Pokud má Váš počítač dobré parametry nebude nic bránit v upgradu na Windows 10 a Vy tak budete moci používat bezpečný operační systém.
  • Upgrade počítače a upgrade na Windows 10
    V některých případech může stačit jen malá investice do Vašeho počítače, aby mohl bezproblémově fungovat s Windows 10. Nejčastěji se pak budeme bavit o upgradu RAM či přechod na SSD disk.
  • Nákup nového zařízení
    Navrhneme Vám nákup nového, pro Vás ideálního zařízení.
  • Přechod na Linux
    Linux je plnohodnotný operační systém, jenž je zcela zdarma a nebudete mít problém s ním pracovat. Více o řešení pomocí linuxu si můžete přečíst v těchto článcích:

Nepodceňujte Vaší bezpečnost a bezpečnost Vašich dat. Vyřešte problém s bezpečností Windows 7 již dnes a předejděte tak případným problémům.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).