Záchrana dat z poškozených médií

Záchrana dat z poškozených médií

Zamysleli jste se někdy nad tím, jaká data máte uložená v počítači, na externím disku, paměťové kartě a podobně? Jak moc jsou pro Vás tato data důležitá? Co by pro Vás znamenala ztráta těchto dat?

Žádné z výše jmenovaných médií není 100% a nevydrží navěky. V podstatě velice jednoduše může nastat situace, kdy jednoho dne připojíte k počítači Váš externí disk se všemi důležitými daty a tento disk již nebude čitelný a ke svým datům se nedostanete.

Pro naše servisní středisko byl proto zakoupen specializovaný software na záchranu dat z různě poškozených médií. Pomocí něj je možné důležitá data zachránit. Nicméně je nutno zmínit, že ani tento ani žádný jiný software není všemocný a vždy velice záleží na míře poškození disku (paměťové karty, flashky, apod.). Jedním z nejhorších stavů je mechanické poškození, kdy už bývá šance na záchranu dat poměrně malá.

Pokud jste se ocitli v situaci, kdy Vaše data nejsou přístupná, zastavte se u nás a my se rádi pokusíme získat Vaše data zpět.

Zároveň Vám poradíme a nabídneme řešení, jak správně zálohovat data, ať nemusíte v budoucnu řešit jejich ztrátu a případnou obnovu.

Sdílet článek:
Autor:
Martin Holeček

servisní technik / pracovník dohledového centra

 holecek.martin@eabm.cz
 +420 725 560 710

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).