Retro konzoli od Atari je nyní možno předobjednat

Retro konzoli od Atari je nyní možno předobjednat

Atari již nějakou dobu chystá svůj návrat na trh a hodlá tak učinit vydáním vlastní herní konzole. Tu je nyní možno předobjednat.

 

 Návrat s odkazem

Atari VCS nemá být jen další herní konzolí vedle XBOXu One a Playstationu 4. Podobně jako Switch od Nintenda přišel se zajímavým řešením gamepadu (ovladače), který lze rozložit a použít v různých konfiguracích pro různé hry, retro konzole od Atari přichází s gamepadem (ne příliš odlišným od toho XBOXového) a herním joystickem stejným, jako kdysi mívala konzole Atari 2600. Touto konzolí se mimo jiné inspiruje i samotný design celé novinky.

Proč zrovna joystick?

Atari slibuje, že konzole bude obsahovat více jak 100 klasických retro her, jako jsou například Asteroid, Pong, Centipede nebo Pac-Man či Space Invaders.

Jde s dobou

Nová konzole však nebude pouze moderní ozvěnou starých časů, ale půjde s dobou a má v plánu konkurenci řádně zatopit. Jako operační systém konzoli poslouží Linux a bude ji pohánět procesor AMD A10 Bristol Ridge s grafickým čipem AMD z řady Radeon R7. K tomu systém využije 4 GB DDR4 paměti a eMMC uložiště s kapacitou 32 GB. Uložiště pak lze rozšířit pomocí SD karet nebo USB externích disků. Konektivitu konzole zajistí například BlueTooth 5.0, 2,4 i 5 GHz WiFi nebo gigabitový ethernet. Jako grafický výstup pak poslouží HDMI 2.0, mezi dalšími kontektory nalezneme několik USB 3.0, vstup pro mikrofon a výstup pro sluchátka.

Mimo to výrobce slibuje také podporu 4K rozlišení s HDR při 60 snímcích za vteřinu, podporu aplikací jako jsou například Skype nebo Discord, streamování pomocí služby Twitch nebo dnes u konkurence nevídanou podporu klasické klávesnice a myši.

 

Atari VCS

 

Dostupná příští rok

Na indiegogo.com lze konzoli předobjednat v několika edicích v ceně od 199 do 299 amerických dolarů. K dispozici je také možno předobjednat gamepady nebo joysticky navíc, abyste si mohli zahrát i s přáteli. První majitelé by se měli svého Atari VCS dočkat v průběhu července 2019.

 

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).