Eshop Summit 2018

Eshop Summit 2018

Dne 16. a 17. 3. 2018 proběhl další ročník konference E-shop Summit, na kterém jsme nechyběli ani my.

eshop summit 2018

E-shop Summit

E-shop Summit je největší česká konference a veletrh zaměřený čistě na e-shopy. V jednoduchosti se dá E-shop Summit přirovnat k úzce zaměřenému Invexu, který je však doplněn zajímavými přednáškami.

Umělá inteligence

Velkým tématem E-shop Summitu byla umělá inteligence a její propojení s weby a e-shopy. Viděli jsme v praxi, jak může umělá inteligence mnohonásobně zvýšit prodej, díky plně personifikovanému mailingu, či speciálně nabízenému zboží, podle Vašich předchozích nákupů a chování na webu.

Umělou inteligenci lze využít i k přímé komunikaci s klientem pomocí chatovacího okna na Vašem webu a ušetřit tak lidské prostředky na jiné činnosti.

S umělou inteligencí jsme si mohli reálně “popovídat” a vyzkoušet ji.

Umělá inteligence dokáže značně usnadnit práci nejen marketingových oddělení a dokáže ušetřit spoustu nákladů.

Mailing

Správnému mailingu se však nevěnovala jen umělá inteligence, ale spousta dalších prezentací, které představovaly svá řešení. Společným jmenovatelem však byla jediná věc - správná práce s Vašimi kontakty a správné cílení.

Analýza, statistiky a další

Mít e-shop či web nestačí. Je třeba sledovat a vyhodnocovat chování uživatelů na webu - co je zajímá, jak se chovají, proč nedokončili objednávku a další metriky. Největší prostor tak opět získal Google se svým nástrojem “Google Analytics”.

twitter1

Google Analytics je však pouze jeden z nástrojů, které byste měli při SEO & SEM používat.

Pokud nepracujete pravidelně s Google Analytics, sledujte naše statistiky, které zasíláme týdně (krátký týdenní přehled) a také detailní měsíční statistky webu. Také s Vámi rádi uděláme konzultační schůzku ohledně Vašich statistik návštěvnosti a poradíme Vám, co udělat, aby Váš web či e-shop byl, nejen pro vyhledávače, lepší.

Lidé a lidské zdroje

Sehnat odborníky je pro spoustu nejen e-shopů velký problém. Rada specializované personální agentury byla jasná: Hledejte Moraváky, jsou levnější a dříve vstávají.

twitter2

Tak, neváhejte a oslovte nás - jsme z Frýdku-Místku (hned vedle Ostravy). :)

Logistika

Logistika trápí snad každý e-shop. Na E-shop Summitu byli jak někteří přepravci, kteří prezentovali své služby, tak zde byly prezentovány další související služby, které Vám s logistikou pomohou.  

Závěr

Z E-shop Summitu jsme si, kromě spousty nových kontaktů, přivezli informace o spoustě novinek a technických řešení. Pokud Vás něco zaujalo, rádi s Vámi tyto novinky probereme a pomůžeme vybrat nejlepší řešení pro Vás.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).