Statistiky eABM - Facebook

Statistiky eABM - Facebook

Sociální sítě jsou nedílnou součástí většiny internetových stránek. Je tedy potřeba hodnotit statistiku webu současně se statistikou sociálních sítí. Těm jednoznačně vládne Facebook. Proto jsme se na tyto reporty v našich statistikách velice soustředili.

statistika

Sledování Facebookových stránek

Stejně jako Google Analytics, vyhodnocujeme Facebook denně. Díky tomu Vám můžeme ve statistikách poskytnout přehled o vývoji Vaší Facebookové stránky.

Navíc, jelikož spousta klientů má více Facebookových stránek, zpracováváme je všechny a Vy si je můžete lehce porovnat pomocí detailních reportů.

  1. Graf

    První informací, kterou v reportu naleznete, je detailní graf zobrazující vývoj Vaší stránky v daném měsíci. Vidíte vývoj “To se mi líbí” na stránce a především hodnotu “Mluví o/Talking about”, která je nejdůležitější metrikou na Facebooku.

    Co je to “Talking about”

    Metrika Talking about je číslo, které značí “interakci” uživatelů Facebooku. V praxi se jedná o uživatele, kteří dali příspěvku like, komentář, či jej sdíleli. Díky tomu se jedná o nejdůležitější metriku Facebooku.

  2. Měsíční report

    Ihned pod grafem naleznete šestici čísel, která Vám přehledně zobrazí měsíc Vaší Facebookové stránky.

    1. Fanoušci

      Informace o aktuálním stavu fanoušků a informace o nárůstu či úbytku.

    2. Počet příspěvků

      Počet Vámi zveřejněných příspěvků na Facebookové stránce.

    3. Počet liků, komentářů a sdílení příspěvků

      Souhrnné počty reakcí uživatelů na Vaše příspěvky.

    4. Počet likovaných stránek

      Počet stránek, které Vaše stránka “likuje”.

  3. Příspěvky na Facebooku

    Posledním přehledem je výpis jednotlivých příspěvků v daném měsíci a rozpis liků, komentářů a sdílení. Tato čísla jsou vždy platná k danému měsíci a již se neaktualizují. Z tohoto důvodu zvažujeme v této části delší přesah, abyste mohli vidět i starší, přesto aktivní, příspěvky.

    Jednotlivé příspěvky máte možnost jednoduše zobrazit na Facebooku a případně s nimi dále pracovat.

Závěr

Vyhodnocování Facebookvých stránek a jejich příspěvků je často opomíjenou metrikou. Právě proto jsme se na tato čísla zaměřili a přinesli Vám přehledné statistiky Vašich Facebookových stránek.

Pokud však chcete mít informace vždy „z první ruky“, sledujte náš web a Facebook.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).