Nový eSport monitor Zowie by BenQ XL240

Nový eSport monitor Zowie by BenQ XL240

Nový 24,5” monitor Zowie by BenQ XL240 využívá technologie umožňující nativní obnovovací frekvenci až 240 Hz a rychlý herní displej s odezvou 1 ms.

ZOWIE by BenQ XL2540

24,5” wide, TN LED, Full HD, 12M:1, 1 ms, DVI-DL, DP, 2× HDMI, USB, Flicker-free, Low Blue Light

Novinka je postavena na zavedeném, populárním a účelném černo-červeném ergonomickém designu. Na pevnou základnu navazuje otočná noha s otvorem sloužícím jako pořadač kabelů, několika posuvníky pro označení individuální konfigurace, například výšky, a madlo pro bezpečné přenášení. Výškově stavitelný stojan lze ovládat pouhým jedním prstem, takže můžete snadno nastavit výšku monitoru pro vámi preferovaný pozorovací úhel a maximalizovat tak pohodlí. Monitor je dále opatřen nastavitelnou odnímatelnou stínící clonou, USB hubem a zatahovacím háčkem k uložení sluchátek.

Oproti svým předchůdcům vylepšuje ZOWIE by BenQ XL2540 výrazně plynulost obrazu. Nechybí ani tradiční technologie pro ochranu zraku Flicker-free a Low Blue Light, které zamezují blikání na pozadí, resp. redukují vyzařované škodlivé modré světlo.

Nejvyšší standard je zachován i v rámci dalších specifických herních funkcí a vylepšení. K dispozici je tak například Black eQualizer optimalizující podsvícení a kontrast pro zlepšení viditelnosti v tmavých místech hry bez přesvětlení světlých oblastí či Color Vibrance s 20 přednastavenými úrovněmi sytosti barev dle konkrétních uživatelských preferencí. Tyto a další funkce a herní módy jsou navíc snadno dostupné prostřednictvím ovladače S-Switch v intuitivním OSD menu.

BenqQ Zowie XL2540

ZOWIE by BenQ XL2540

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).