Nové produkty UBNT UniFi AP AC PRO a Long

Nové produkty UBNT UniFi AP AC PRO a Long

Na trhu se objevili nové produkty pro šíření bezdrátového přípojení pomocí Wi-Fi. Zařízení jsou určené ne jen pro rodinné domky, ale také pro velké budovy, sklady, restaurace, hotely a kanceláře, kde je nutné disponovat více než jedním AP.

Produkty UBNT UniFi se vyrábí ve dvou verzích PRO s Long. Hlavní rozdíl mezi verzí PRO a Long je schopnost přenést více dat.

unifi ap features design

Ubiquiti UniFi AC Pro je 802.11ac UAP zařízení. Jedná se o 3x3 MIMO 2,4GHz i 5GHz Access Point s rychlostí přenosu až 1300+450 Mbps a podporou norem 802.11a/b/g/n/ac.  Veze AC Long má o proti verzi Pro rychlost přenosu “pouze” 867+450 Mbps.

Dalším rozdílem je počet LAN portu, kdy verze Pro má 2x LAN 10/100/1000Mbps, verze Long má jen 1x LAN 10/100/1000Mbps. PRO verze má rychlejší/výkonnější CPU díky kterému je zajištěna vyšší celková přenosová rychlost.

unifi ap ac lr features super antenna

Zařízení disponuje tzv, režimem Mesh. Tomuto režimu se budeme věnovat v některém z dalších článků, ve kterém Vám tuto technologii dále přiblížíme.

Zařízení se vyznačuje moderním vzhledem a snadnou montáží.  Napájení zařízení je řešeno pomocí POE.

Jsou to technicky velmi dobré zařízení, nejen pro náročné uživatele a firmy. Pro hotely a firmy, kde jsou větší nároky na rychlosti, doporučujeme PRO verzi. Verze Long je ideální pro použití v rodinných domech či menších kancelářích.

Sdílet článek:
Autor:
Mynář Petr

Vedoucí servisního oddělení

 mynar.petr@eabm.cz
 +420 777 027 500

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).