Kontrola protokolu SSL blokuje přístup k webovým stránkám

Kontrola protokolu SSL blokuje přístup k webovým stránkám

Od 25.3.2016 se u některých zákazníků s instalovanými staršími verzemi programů ESET Endpoint Antivirus/Security 4 a ESET Endpoint Antivirus/Security 5 projevil problém se zobrazením webových stránek při použití kontroly protokolu SSL.

Nejrychlejším řešením tohoto problému je změna typu aktualizace na Testovací, kdy dojde k nahrazení modulů jejich nejnovějšími verzemi. Změnu lze provést takto: 

V hlavním okně programu stiskněte klávesu F5, přejděte na Aktualizace > Aktualizace a klikněte na tlačítko Vyčistit

Poté přepněte režim aktualizace na Testovací aktualizace. Po úspěšném dokončení aktualizace a ověření, že problém již nepřetrvává, přepněte zpátky režim aktualizace na Standardní aktualizace.

Ve firemním prostředí je vhodné udělat tuto změnu prostřednictvím politiky, kdy upravíte konfiguraci klientům hromadně. V ESET Remote Administrator Console klikněte na Tools>Policymanagervyberte příslušnou politiku a nastavte v sekci Update > Profile > Settings > Update modules na Pre-release update.

Případně pokud používáte mirror, stáhněte Testovací aktualizace pomocí něj a stanice si aktualizace automaticky přeberou. V ESET Remote Administrator Console a sekci Tools > Server options > Updates nastavte typ updatu na Pre-release update a spusťte znovu aktualizaci kliknutím na Update Now.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).