Nebezpečný virus postihuje uživatele Seznam.cz

Nebezpečný virus postihuje uživatele Seznam.cz

Dnes se naši technici úspěšně poprali s novým výskytem viru One-Time Password, který napadl počítač našeho klienta. Jedná se o cílený útok uživatele na jeho počítač nebo mobilní zařízení, využívajícího služby společnosti Seznam.cz.



Na napadeném počítači se zobrazí informace o stažení aplikace na Váš telefon. Aplikace se jmenuje One-Time Password a žádá po Vás autorizační sms, po autorizaci se aplikace sama nainstaluje. Prostřednictvím podvodné aplikace s názvem SeznamOTP.apk podvodníci získají úplnou kontrolu nad Vašim telefonem nebo smartphonem.

Pozornější uživatelé mohou poznat hned na první pohled, že se jedná o podvod. Je totiž psán velmi špatnou češtinou. „Jsme rádi oznámit vás, že ted autorizace na vášem accountu (úctu) akkaunt se stává jednodušše a bezpezpecneji. Seznam zavádí technologii One-Time-Password,“ stojí ve výzvě útočníků.

Cílení viru je zřejmě na internetové bankovnictví uživatelů.

Proto je nutné používat nejnovější antivirové řešení. My doporučujeme antiviry od společnosti ESET a v rámci března, měsíce bezpečnosti, Vám k nákupu ESET produktů dáme dárek zdarma. Více o této akci se dozvíte zde.

Screenshoty viru:

Sdílet článek:
Autor:
Vojtěch Kocián

administrátor / seo / marketing

 kocian.vojtech@eabm.cz
 

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).