I mistr tesař se sekne aneb chyba v bankovnictví Komerční Banky

I mistr tesař se sekne aneb chyba v bankovnictví Komerční Banky

Získali jsme od našeho klienta podnět, že byl proti němu útok tzv. phissingem, kdy Vám někdo podstrčí nějakou velmi podobnou stránku originálu a snaží se z Vás získat přihlašovací údaje.

Naštěstí některé vyspělé antiviry v dnešní době už umí odhalit i toto.

Bohužel toto není problém Komerční Banky, která ve svém bankovnictví udělala chybu v DNS a antivir ESET Nod32 to ihned identifikoval a nahlásil chybu. Chyba je varování šifrované síťové komunikace a nedůvěryhodného certifikátu, na volbu máme blokovat nebo ho povolit.


Upozornění antiviru ESET

Ihned jsme tedy kontaktovali technickou podporu KB a vysvětlili problém, ale Ti tuto chybu nepovažují za hrozbu a ni za podvodné spojení, i když DNS záznamy adresy fba.mojebanka.cz odkazují na místo někde v Irsku.


KB totiž navrhuje na svých webových stránkách lepší cestu zabezpečení při užívání jejich služeb, tzv. Trusteer Rapport, více se o tomto zabezpečení dozvíte zde


Zajímavostí je, že starší verze ESET NOD32 Antivirus 8 a nižší problém nezachytily. Další důkaz proč udržovat svůj antivirový program stále aktuální, a to jak pravidelnými aktualizacemi, tak i verzí!


Informace o Vašem antiviru a zabezpečení vašeho PC můžete získat na emailu info@eabm.cz nebo na pobočce ve Frýdku-Místku.

Sdílet článek:
Autor:
Mynář Petr

Vedoucí servisního oddělení

 mynar.petr@eabm.cz
 +420 777 027 500

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).