Pěšky nebo na kole za hranice: Mapy.cz spustily Turistické mapy světa

Pěšky nebo na kole za hranice: Mapy.cz spustily Turistické mapy světa

Cyklisté i fanoušci pěší turistiky mohou začít promýšlet sezónu 2016. Mapy.cz totiž dnes spustily Turistickou mapu světa obsahující i cyklotrasy, kde současně nechybí funkce plánování. Nová mapová vrstva zahraničí čerpá data z detailních podkladů OpenStreetMap, která Mapy.cz zobrazují pomocí vlastního mapového klíče, stejně jako jej používají v České republice a na Slovensku. Turisté jistě ocení i stínovaný reliéf terénu v nejpodrobnějším zoomu.

Vydat se pěšky na výlet nebo vyjet na kole bez obav i za hranice známého prostředí České republiky už díky nové mapové vrstvě na Mapy.cz nemusí být problém. Mapy.cz totiž dnes spustily Turistickou mapu světa. „Turistickou mapu s cyklotrasami spouštíme s předstihem před nadcházející sezónou, abychom v plánovači cyklotras stihli vyladit potřebné detaily. Milovníci cykloturistiky se zároveň mohou včas seznámit s trasami, které budou mít možnost si pro příští sezónu uložit a zobrazit offline v mobilní aplikaci Mapy.cz,“ vysvětluje Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.

mapy 1

V nové Turistické mapě světa využívají Mapy.cz data z detailních podkladů OpenStreetMap, která zobrazují pomocí vlastního turistického klíče. Proto zde lidé najdou turistická a cykloturistická značení i nejpodrobnější zoomy tak, jak je dosud znali z České republiky a Slovenska.

mapy 2

V mapě všech evropských států je k dispozici také stínovaný reliéf terénu. „Cyklisté i ostatní turisté si díky vyznačeným vrstevnicím mohou udělat rychlou představu o tom, kde terén stoupá a klesá nebo jak je členitý,“ doplňuje Martin Fuks. Vrstevnice celého světa plánují Mapy.cz přidat do konce roku, výškový profil trati pak do jara 2016.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).