Porovnání nabídky domácích bezpečnostních produktů od Firmy ESET a Bitdefender

Porovnání nabídky domácích bezpečnostních produktů od Firmy ESET a Bitdefender

V tomto článku provedeme porovnání domácích bezpečnostních produktů Bitdefender a ESET.

Základní seznámení s bezpečnostními firmami ESET a Bitdefender.

  • Bitdefender:
    je rumunská technologická společnost zabývající se kybernetickou bezpečností, která sídlí v Bukurešti a má pobočky ve Spojených státech, Evropě, Austrálii a na Blízkém východě.
    Vyvíjí a prodává produkty a služby kybernetické bezpečnosti pro firmy a spotřebitele, včetně ochrany koncových bodů (s funkcemi hardeningu a analýzy rizik), rozšířené detekce a reakce, zabezpečení více cloudů a řízené detekce a reakce, antivirového softwaru, zabezpečení internetu věcí, služeb VPN a ochrany soukromí.
    Získala řadu ocenění od společnosti AV-Comparatives, která se zabývá hodnocením antivirových programů.
  • ESET:
    je slovenská společnost zabývající se internetovou bezpečností, která nabízí antivirové produkty a firewally. ESET sídlí v Bratislavě na Slovensku a v letech 2008, 2009 a 2010 získal ocenění nejúspěšnější slovenská společnost.

 

Produkty Bitdefender:

bitdefender produkty2

Bitdefender nabízí ve svém portfoliu pro domácí použití v době tyto 3 produkty.

  • Bitdefender Internet Security:
    Nejlevnější z těchto balíčků, Internet security obsahuje ochranu pro zařízení využívající Operační systém Windows. Zajišťuje ochranu proti všem typům online hrozeb, zahrnuje nástroje pro ochranu soukromí, jako je Bitdefender VPN a Bitdefender Safepay, a navíc také ochranu vaší webkamery a mikrofonu před zneužitím, a také rodičovskou kontrolu a firewall.
    Tento Balíček se dá pořídit v balení pro 1,3 ,5,10 zařízení.

  • Bitdefender Total Security:
    Je hlavní domácí produkt propagován firmou Bitdefender, obsahuje všechny funkce předešlého balíčku, a navíc je to kompletní řešení pro pokrytí kybernetické bezpečnosti na vašich Windows, macOS, Android a iOS zařízeních.
    Tento balíček se dá pořídit v balení pro 5,10 zařízení. Pokud se vám tato politika počtu zařízení připadá nesmyslná mějte na paměťi, že platíte jednotnou cenu za celý balíček.

  • Bitdefender Family Pack:
    Tento balíček je naprosto identicky v ohledu funkcí jako balíček Total Security s bonusem výhodnější ceny pro balíček 15 zařízení.

 

Produkty ESET:

eset produkty

Eset ve svém portfoliu pro domácí prostředí nabízí výběr z více specializovanějších produktů.

Pro operační systém Windows nabízí ESET tyto produkty.

  • ESET NOD32 Antivirus:
    Základní antivirové řešení od ESET, které nabízí rychlou a systémově nenáročnou antivirovou ochranu. Ideální pro lidi, kteří chtějí pouze nainstalovat a o zbytek se nestarat.
  • ESET Internet Security:
    Bezpečnostní řešení Internet Security nabízí stejné funkce jako NOD32, navíc nabízí zvýšenou ochranu soukromí, maximální zabezpečení internetového bankovnictví a snadný přehled ochrany vaší domácí sítě.
  • ESET Smart Security Premium:
    Nejobsáhlejší balení nabízené společností ESET, samozřejmě obsahuje funkce všech předešlých řešení, navíc obsahuje také Ochranu hesel, Technologii ESET LiveGuard která vás ochrání před dosud neznámými hrozbami a ochranu citlivých dat formou šifrování.

Pro ostatní operační systémy (MacOS, Android) nabízí ESET tyto produkty.

  • ESET Cyber Security:
    Rychla a nenáročná ochrana zařízení MAC proti malwarovým a phishingovým útokům.
  • ESET Cyber Security Pro:
    Vyšší forma zabezpečení než předešlý produkt, obsahuje to samé s přidaným bonusem Osobního Firewallu a Rodičovské ochrany.
  • ESET Mobile Security pro Android:
    Jak již název napovídá jedná se o komplexní a nenáročný bezpečnostní produkt pro telefony s operačním systémem Android. Nabízí ochranu proti Malwaru, zámek aplikací, phishingu apod.
  • ESET Parental Control pro Android:
    Jednoduché řešení pro rodiče, kteří chtějí mít kontrol nad mobilním zařízením jejich dítěte.

Bezpečnostní řešení pro mobilní telefony s operačním systémem iOS ESET neposkytuje.

 

Shrnutí bezpečnostních produktů nabízených danými firmami:

Firma Bitdefender tlačí na prodej jejich bezpečnostních produktů formou bezpečnostních balíčků, které mají v porovnání s produkty od ESET bezkonkurenčně nízkou cenu a jednoduchost pro běžného člověka se v nich vyznat.

U bitdefenderu si koupíte 1 Balíček Total Security a můžete s ním zabezpečit jakýchkoliv 5 zařízení které můžete mít doma.

V poměru cena/počet zařízení Bitdefender jasně vyhrává.

ESET nabízí balíček ESET Family Pack v rámci, kterého si můžete ochránit 3 počítače (MacOS, Windows) a 3 Mobilní zařízení (Pouze Android). Bitdefender Family Pack je až pro 15 zařízení a to už je opravdu dostatečný počet pro skvělé zabezpečení celé domácnosti.

 

Bezpečnostní srovnání:

antivirus test

Pro porovnání bezpečnosti chráněných stanic těmito produkty můžeme nahlídnout na srovnání provedeno Firmou AV-Comparatives.
AV-Comparatives je nezávislá organizace nabízející systematické testování, které ověřuje, zda bezpečnostní software, jako jsou antivirové produkty pro PC/Mac a mobilní bezpečnostní řešení, splňuje své sliby. Využívá jednu z největších sbírek vzorků na světě a vytváří tak reálné prostředí pro skutečně přesné testování.

V testování v reálném prostředí si ve srovnání tyto produkty vedly následovně:

  • Celkově proběhlo 743 testovacích útoků na zařízení.
  • Bitdefender Internet Security úspěšně zablokoval 99,7% všech bezpečnostních hrozeb.
  • 741 útoků zablokoval a 2 nezachytil.

  • ESET Internet Security úspěšně zablokoval 98,9% všech bezpečnostních hrozeb.
    735 útoků zablokoval a 8 nezachytil.

Oficiální správu o provedených testech si můžete ověřit na této adrese.
https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-july-october-2021/

 

Shrnutí

I když produkty obou firem dosáhli velkého úspěchu při testování, jejich rozdíl v úspěšnosti byl velmi malý je možno jednoznačně uznat, že produkt firmy Bitdefender si v reálném prostředí vedl lépe než jeho konkurence od ESETu.

Sdílet článek:

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).