Odpočet započal, konec Windows 7 se blíží

Odpočet započal, konec Windows 7 se blíží

Operační systém Windows 7 byl vydán v roce 2009 a jeho základní podpora byla ukončena již v roce 2015. Aktuálně běží tzv. rozšířená podpora, která bude ukončena 14.ledna 2020 (již za rok).

 

Co si počíst s Windows 7?

Po ukončení rozšířené podpory Windows 7 přestanou vycházet bezpečnostní aktualizace a Váš počítač tak bude vystaven bezpečnostním hrozbám a může tak dojít nejen k napadení, ale také ke zcizení Vašich dat a přístupových údajů. Je tedy nezbytně nutné Windows 7 nahradit.

1. Upgrade na Windows 10

Nejsnažším řešením je upgrade z Windows 7 na Windows 10 jenž přináší spoustu nových funkcí a vylepšení. Pro správný běh Windows 10 jsou však potřeba vyšší hardwarové požadavky a ne všechny počítače

Pro správý přechod na Windows 10 doporučujeme tzv. čistou instalaci operačního systému, kdy před instalaci je nutná záloha všech Vašich dat.

Upgradujte na Windows 10

Potřebujete s přechodem na Windows 10 pomoci? Neváhejte se na nás obrátit a my Vám s přechodem rádi pomůžeme.

2. Linux jako skvělá alternativa

Druhou možností je přechod na operační systém Linux, který je uživatelsky velmi přívětivý, nedisponuje však stejným softwarem, jako je na Windows, k dispozici je však velké množství alternativ. Obrovskou výhodou jsou mnohem nižší nároky na hardware a nemusíte tak měnit svůj počítač.

Přechod na Linux

Chcete přejít na operační systém Linux či jen se s ním seznámit? Naši technici a velcí fanoučsci Linuxu Vám rádi pomohou.

 

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).