2. Turistický výlet eABM - Lysá hora

2. Turistický výlet eABM - Lysá hora

První firemní turistický výlet nás tak nabudil, že hned další týden jsme se rozhodli zdolat Lysou horu. Tentokrát již v menším počtu.

Po prvním společném firemním výletu jsme zjistili, jakou má kdo fyzičku. I právě proto jsme nevolili žádný náročný pochod. Pár členů se však heclo a hned další víkend vyrazilo na Lysou - nejvyšší horu Moravskoslezských Beskyd.

Tentokrát se na trasu vydalo bez dětí - tedy téměř. Celou dobu se pohodlně nesl nejmladší člen týmu eABM, kterému je pouhý jeden rok.

Začátek trasy se nesl ve velmi rychlém tempu. Z Ostravice jsme vyrazili velice rychle a zastavili se až na úrovni RC Sepetná, kde probíhala registrace na akci “Nahoru na horu”, které jsme se zúčastnili.

Věděli jste?

Pro RC Sepetná jsme vytvořili veškeré internetové stránky a rezervační systém, ale také zajišťujeme kompletní provoz jejich IT v rámci služby Outsourcing.

Výšlap na vrchol Lysé hory nebyl zcela jednoduchý - díky ustavičnému dešti, který trval několik dní, byla z cesty téměř řeka. Nám naštěstí již počasí přálo a mohli jsme si po delší době užít slunečného dne.

Vrcholu Lysé hory jsme dosáhli za 2 hodiny a 16 minut. Samozřejmně jsme nemohli vynechat hladící bod, společné foto a zasloužený oběd.

Věděli jste?
Na Lysé hoře provozujeme již přes 10 let webovou kameru pro Turistické informační centrum Frýdek-Místek.

Z Ostravice jsme sice vyšli, cílem trasy však byl Frýdlant nad Ostravicí, do kterého jsme se dostali trasou kolem Satinských vodopádů, jejichž návštěvu můžeme doporučit.

Celá trasa nám pak trvala “jen” 5 hodin a 20 minut (v čase je započtena i registrace na akci a dílčí zastávky), ušli jsme celkem 18.33 kilometrů a byli jsme velice příjemně unaveni. Náš výkon byl měřen chytrým náramkem Mi Band 2 (jak také u ajťáku jinak).

Podívejte se na výběr pár fotek z našeho výletu do fotogalerie.

fotogalerie lysa hora

Pokud byste se chtěli vydat na túru s námi, napište nám email info@eabm.cz a my Vás budeme informovat o našich turistických výletech a plánech.

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).