Novinky v Microsoft Teams [leden 2024]

Novinky v Microsoft Teams [leden 2024]

V lednových novinkách v Microsoft Teams připravil Microsoft na 33 nových funkcí a vylepšení. My si představíme jen některé z nich, které Vám pomohou efektivněji spolupracovat, zefektivnit pracovní postupy a zůstat ve spojení s týmem.

Přeposílání zpráv chatu

Přeposílání zpráv chatu usnadňuje práci. Zprávu můžete sdílet s jiným kolegou kliknutím pravým tlačítkem myši na zprávu a výběrem možnosti "přeposlat" nebo kliknutím na "..." na zprávě a poté na "přeposlat". Ke zprávě můžete také přidat další kontext, aby byla pro příjemce srozumitelnější.

msnews

Inteligentní rekapitulace v rámci licence Copilot pro Microsoft 365

Pokud máte licenci Copilot pro Microsoft 365, máte nyní v licenci zahrnutou inteligentní rekapitulaci pro Microsoft Teams. Inteligentní rekapitulaci můžete používat po schůzkách a získat tak shrnutí schůzky. Tento souhrn obsahuje personalizované značky na časové ose, které umožňují snadno procházet záznamy podle toho, kdy jste se připojili nebo odešli, kdy byla sdílena obrazovka a kdy bylo zmíněno vaše jméno. Můžete také procházet záznamy podle řečníků, kapitol a témat a také přistupovat k poznámkám ze schůzek generovaným umělou inteligencí, úkolům a přecházet na zmínky o jménech v přepisu.

Ozdobte si pozadí

Udělejte si schůzky zábavnější a osobnější s nástrojem Ozdobte si pozadí (Decorate your background). Účastníci schůzek nyní mohou v aplikaci Teams používat generativní efekty pozadí, aby se ukázali v tom nejlepším světle - i když prostor, ve kterém pracují, není zrovna nejlepší. Pomocí funkce Decorate your background mohou účastníci schůzky využít sílu umělé inteligence k vygenerování pozadí, které ozdobí a vylepší jejich reálnou místnost, například tím, že uklidí nepořádek nebo přidají na zeď rostliny.
Tato možnost je k dispozici uživatelům s licencí Teams Premium.

Podpora odkazů pro konkrétní osoby pro poznámky o spolupráci

Se spuštěním funkce Collaborative notes zefektivňujeme a zabezpečujeme schůzky pomocí nového typu odkazu vytvořeného funkcí Collaborative notes. Nová komponenta Collaborative notes bude ve výchozím nastavení generovat odkaz specifický pro lidi (PSL).

Automatické zobrazení až 9 videí (3x3) v rámci schůzek Teams v prohlížečích Chrome a Edge.

Díky této aktualizaci budete nyní moci v prohlížečích Chrome a Edge automaticky zobrazit až 9 videí (3x3) na obrazovce ve výchozím nastavení bez výslovné akce. Dříve podporovaly schůzky Microsoft Teams ve výchozím nastavení ve webových prohlížečích maximálně 4 videa (2x2) na obrazovce.

Zjednodušené ovládání zvuku a videa

Vysouvací okénka zvuku a videa během schůzek jsou navržena tak, aby vám usnadnila a zefektivnila správu nastavení zvuku a videa během schůzek Teams. Nyní, když chcete vybrat zařízení s kamerou nebo mikrofonem, můžete vybrat správné zařízení přímo z vyskakovacích oken. Z vyskakovacího okénka zvuku můžete také nastavit hlasitost, prostorový zvuk a ovládací prvky pro potlačení šumu. Pokud jste si během obrazovky před připojením nevybrali pozadí, můžete jej snadno změnit přímo z výsuvného seznamu kamery. Z výsuvné obrazovky kamery můžete také upravit jas a jemné zaostření.

msnews

Živý stav schůzky pro mobilní zařízení

Na mobilních zařízeních se v kalendáři Microsoft Teams zobrazuje aktuální stav schůzky s fotkami, které se hovoru účastní, zda je schůzka nahrávána a jak dlouho trvá.

Prodloužené uchovávání telemetrie v reálném čase až na 7 dní

Administrátoři v centru pro správu aplikace Teams mohou efektivněji řešit problémy s kvalitou schůzek díky telemetrii v reálném čase, která je k dispozici po delší dobu (až 7 dní po ukončení schůzky). To pomáhá administrátorům najít a řešit problémy s kvalitou díky podrobné telemetrii po skončení schůzky po dobu až 7 dní.
Tato funkce je k dispozici s licencí Teams Premium.

msnews

Sdílet článek:
Autor:
Václav Dobiáš

Vedoucí internetového oddělení

 dobias.vaclav@eabm.cz
 +420 777 027 504

Novinky eABM

Novinky nejen ze světa IT
Václav Dobiáš | 16. květen 2024

Mnoho organizací se ptá, jak co nejlépe využít umělou inteligenci (AI) ke zvýšení produktivity aplikaci Teams. Microsoft Copilot byl přijat prvními uživateli pro svou schopnost získat přehled, rychleji aktualizovat týmy a generovat nové nápady v týmové komunikaci.

Václav Dobiáš | 7. květen 2024

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svou produktivitu pomocí Microsoft Teams, jste na správném místě. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o nejnovější dubnové funkce a vylepšení.

Václav Dobiáš | 30. duben 2024

Zálohování dat a serverů je nezbytnou činností všech firem. Při větším množství serverů ale roste i požadovaná kapacita na zálohovacích (backup) jednotkách. Dnes si ale představíme řešení, ve kterém Vám stačí 16 TB na zálohu o velikosti větší než 1 PB (1024 TB).